Communicatie - Informatie

In het menu bovenin vind je het menu-item Projecten.

In Projecten zijn álle projecten zichtbaar en kan een nieuw project worden toegevoegd. Wanneer we verder zijn ingezoomd op een specifiek project zijn er voor dit project verschillende menu-items zichtbaar en in te vullen. In dit artikel gaan we verder in op het menu-item Communicatie. Het menu-item Communicatie is verdeeld in verschillende submenu-items. De submenu-items van Communicatie zijn de items die ook zichtbaar zijn op de Bewoners- of omgevingspagina. In dit artikel gaan we verder in op het submenu-item Informatie.

Op de pagina Informatie kun je teksten over de geplande werkzaamheden toevoegen aan uw project. Hier kunnen ook algemene teksten, bijvoorbeeld over de bouwplaats, opnames, inmeten enz. worden toegevoegd. De informatieteksten worden getoond op de Bewoners- of omgevingspagina.

Indien je voor het eerst in het submenu-item Informatie bent, dan zal deze pagina deels leeg zijn. Er moet eerst Informatie op dit project worden toegevoegd.  Zijn er in verloop van tijd veel Informatieteksten in dit project aangemaakt? Dan is het ook mogelijk om te zoeken op titel van de informatietekst middels de zoekfunctie rechtsboven.

Het aantal regels informatieteksten zichtbaar op een pagina is in te stellen rechtsonder op de pagina.

In dit artikel

Informatie toevoegen

Informatie kan worden toegevoegd door naar de pagina Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP! Informatie toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de knop + Toevoegen linksboven op de pagina.
2
Vul de benodigde gegevens in.

Kies een Titel voor de informatietekst. Kies vervolgens een Menu-item waar je de tekst op de Bewoners- en omgevingspagina onder wilt weergeven (Werk binnen, Werk buiten of Overige informatie).

Bepaal vervolgens of het een  Openbare informatietekst is.

• Openbare informatietekst: een openbaar informatietekst is informatie dat geldt voor alle adressen in het project. Het nieuwsbericht is voor ieder adres zichtbaar op de Bewoners- of omgevingspagina. Kies je voor een openbare informatietekst, dan hoeven er geen adressen geselecteerd te worden.

Selecteer of voor deze werkzaamheden Toegang tot de woning noodzakelijk is.

Passend bij de informatietekst kunnen Indicatoren worden ingesteld. Indicatoren zijn metertjes die visueel maken hoeveel overlast de bewoners indicatief kunnen ervaren. Indicatoren kunnen worden toegevoegd door te klikken op + Indicator toevoegen. Geef de indicator een omschrijving (te denken aan geluidsoverlast, stofoverlast, verkeersoverlast etc.). Indicatoren kunnen ook weer Verwijderd worden.

Kies een  Hoofdafbeelding die op de Bewoners- en omgevingspagina boven de informatietekst wordt getoond. Een afbeelding kan worden geselecteerd uit de Media, maar kan hier ook worden geüpload.

Selecteer waar gewenst een Partner. Op de bewoners- of omgevingspagina wordt getoond door wie de werkzaamheden in deze informatietekst worden uitgevoerd. Herkenbaarheid voor de bewoners!

TIP! Heb je al partners toegevoegd aan jouw account (in Bibliotheek)? Dan kun je hier ook de partner selecteren die bij de informatietekst hoort.

3
Schrijf de informatietekst. Om de tekst op te maken kun je de opmaakbalk gebruiken.

Afbeelding in de tekst voegen:

In de opmaakbalk is het aan de linkerkant weergegeven icoontje opgenomen. Hiermee kun je afbeeldingen toevoegen aan de informatietekst. Selecteer een afbeelding uit de Media of upload een nieuwe afbeelding. Bewerk de afbeelding naar wens door op de afbeelding te gaan staan.

Media aan de tekst toevoegen:

In de opmaakbalk is het icoontje opgenomen zoals links weergegeven. Hiermee kun je video's toevoegen aan de informatietekst. Plaats een video van Youtube in jouw informatietekst door alleen de URL van de video te kopiëren in het veld Bron.

Losse teksten in de tekst voegen:

In de opmaakbalk is het aan de linkerkant weergegeven icoontje opgenomen. Hiermee kun je opgeslagen (delen) informatietekst toevoegen aan deze informatietekst.

4
Heb je de informatietekst compleet en naar wens gestyled? Klik op Opslaan en volgende linksboven op de pagina.
5
Betreft het een  Openbare informatietekst? De informatietekst is geplaatst op de Bewoners- of omgevingspagina.
Is het geen openbare informatietekst? Selecteer de adressen waarvoor deze informatietekst geldt en klik op Opslaan.

Filter waar gewenst op groep via de filter knop helemaal rechts.

De verplicht in te vullen velden worden aangegeven met een *. Als een verplicht veld is ingevuld, dan volgt er een groen vinkje in het veld.

Als een verplicht veld nog niet is ingevuld, dan kent het veld een rode omlijning en een rood kruisje in het veld.

Informatie ophalen uit bibliotheek

Wanneer er informatieteksten zijn toegevoegd in de Bibliotheek, dan is het mogelijk in een project informatieteksten op te halen uit de Bibliotheek. Informatietekst in een project toevoegen kan door deze op te halen uit de Bibliotheek door naar de pagina Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP! Informatie toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op Projecten - Communicatie - Informatie.

2

Klik op + Toevoegen

3

Kies voor Bibliotheek en selecteer de informatietekst uit de Bibliotheek die je in dit project wilt toevoegen.

4

Klik op Selecteren.

5

De informatietekst wordt direct opgehaald uit de Bibliotheek en geplaatst in het submenu Informatie. Waar gewenst kan de informatietekst voor in dit project worden gewijzigd.

Informatie wijzigen

Informatietekst wijzigen kan door naar de pagina Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP!  Informatie wijzigen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de informatietekst die je wilt wijzigen.
2
Breng de nodige wijzigingen aan.
3
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Informatievolgorde wijzigen

Wil je dat de teksten in een bepaalde volgorde worden weergegeven op de Bewoners- of omgevingspagina? Dit kun je wijzigen door naar de pagina Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP! Informatievolgorde wijzigen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op Projecten - Communicatie - Informatie.

2

Als je met je muis op een informatietekst gaat staan, kleurt de balk met informatietekst blauw.

3

Versleep de informatieteksten naar de gewenste posities.

4

Laat je de informatietekst los, dan wordt de nieuwe informatievolgorde direct Opgeslagen.

Informatie dupliceren

Wil je informatieteksten gepubliceerd in een project dupliceren, omdat je bijna dezelfde werkzaamheden gaat uitvoeren? Of omdat deze informatie toch ook gaat gelden voor andere adressen/groepen in dit project? Informatieteksten kunnen worden gedupliceerd door naar de Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP! Informatie dupliceren is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op Projecten - Communicatie - Informatie.

2

Selecteer de informatietekst die je wenst te dupliceren.

3

Indien je één of meerdere informatieteksten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

4

Klik op de actie Dupliceren.

5

De informatietekst wordt direct gedupliceerd en geplaatst in het submenu Informatie. De informatietekst wordt weergegeven als informatietekst "Titel" (Kopie).

Informatie verwijderen

Wens je een informatietekst uit een project te verwijderen? Informatie kan worden verwijderd door naar de pagina Projecten - Communicatie - Informatie te gaan.

LET OP! Informatie verwijderen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.
1
Klik op Projecten - Communicatie - Informatie.
2
Selecteer de informatietekst(en) die je wenst te verwijderen.
3
Indien je één of meerdere informatieteksten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.
4
Klik op de actie Verwijderen.
5
Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van de informatietekst. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? De informatietekst wordt direct uit het project verwijderd.