Projecten

In het menu bovenin vind je het menu-item Projecten.

Door op Projecten te klikken kun je naar het overzicht van álle projecten gaan en hier kan een nieuw project worden toegevoegd.

Door op het menu-item Projecten te klikken kom je direct op de pagina waar alle aangemaakte projecten zichtbaar zijn. Door op een project door te klikken, kom je op het dashboard van het specifiek gekozen project.

Projecten - Dashboard

Indien je voor het eerst in het menu-item  Projecten bent, dan zal deze pagina deels leeg zijn. Er moeten eerst projecten toegevoegd worden. Zijn er eenmaal toegevoegde projecten, dan zijn deze projecten op- of aflopend te sorteren op alfabet = Naam van het project, op = Nummer van het project, op de contactpersoon = de persoon die het project heeft Aangemaakt, op Zichtbaarheid = privé of openbaar of op Datum = datum van aanmaken project. Daarnaast kan je filteren op Status = open of afgerond.

Zijn er in verloop van tijd veel projecten in jouw account aangemaakt? Dan is het ook mogelijk om te zoeken op naam van het project middels de zoekfunctie rechtsboven.

Het aantal regels projecten zichtbaar op een pagina is in te stellen rechtsonder op de pagina.

Op deze pagina is het mogelijk projecten toe te voegen, te dupliceren en te verwijderen. In dit artikel zoomen we verder op deze functionaliteiten in.

In dit artikel

Project toevoegen

Een project kan worden toegevoegd door naar de pagina Projecten te gaan.

LET OP! Project toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op de knop + Toevoegen linksboven op de pagina.

2

Vul de projectnaam, het projectnummer, aangemaakt door in en vermeld het e-mailadres waar berichten van bewoners naartoe gemaild mogen worden.

3

Bepaal vervolgens of dat het project Privé of Openbaar is. Als een project op Privé ingesteld wordt, krijgen alle adressen een persoonlijke inlog. Wanneer er wordt gekozen voor Openbaar, zal de informatie van het project openbaar zijn. De openbare projecten worden weergegeven op de omgevingspagina.

4
Klik op Opslaan linksboven op de pagina. Je komt vervolgens terecht op de Instellingen pagina van het net aangemaakte project. In instellingen kun je projectgegevens en projectstatus inzien en waar gewenst wijzigen.
Projecten - Instellingen

De verplicht in te vullen velden worden aangegeven met een *. Als een verplicht veld is ingevuld, dan volgt er een groen vinkje in het veld.

Als een verplicht veld nog niet is ingevuld, dan kent het veld een rode omlijning en een rood kruisje in het veld.

De verdere menu-items als je een project aan hebt gemaakt:
  • Dashboard: overzicht van de belangrijkste correspondentie aangemaakt en verstuurd of ontvangen berichten op dit project.
    Projecten - Dashboard
  • Exporteren: exporteren van bestanden vanuit Cobee.
  • Adressen: overzicht van alle adressen en adresgroepen in dit project.
    Projecten - Adressen
  • Correspondentie: overzicht van alle correspondentie aangemaakt en verstuurd in dit project.
    Projecten - Correspondentie

Project wijzigen

Een project kan worden gewijzigd door naar de pagina Projecten te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

1
Klik op het project dat je wilt wijzigen.
2

Je komt nu op het Dashboard van het aangeklikte project. Het project kan nu op ieder menu-item worden gewijzigd.

3
Breng je wijzigingen in het project aan in verschillende menu-items. Let erop dat je de wijzigingen per menu-item opslaat via de knop Opslaan linksboven op de pagina.

Projectstatus wijzigen

Er kan een bepaalde status aan een project worden meegegeven. Een project kan de status Open of Afgerond kennen.

• Open: de werkzaamheden op dit project zijn nog in volle gang. Het project is nog bezig = open.
  • Afgerond: de werkzaamheden op dit project zijn afgerond. Het project is afgerond.

Zowel de open als de afgeronde projecten zijn zichtbaar in het projectoverzicht.

Een projectstatus kan worden gewijzigd door naar de pagina Projecten te gaan.

LET OP! Projectstatus wijzigen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer het project waarvan je de projectstatus wilt wijzigen.
2

Indien je één of meerdere projecten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

3
Klik op de actie Status wijzigen en bepaal naar welke status je het project wenst te wijzigen .Zodra je een projectstatus aanklikt worden de geselecteerde projecten direct naar deze projectstatus gewijzigd.

Project dupliceren

Een project kan worden gedupliceerd door naar de pagina  Projecten te gaan. Wanneer je een project dupliceert, worden de Instellingen en Modules van het te dupliceren project tot waar deze menu-items zijn ingevuld overgenomen.

LET OP! Project dupliceren is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer het project dat je wilt dupliceren.
2

Indien je één of meerdere projecten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

3
Klik op de actie Dupliceer. Zodra je op Dupliceren klikt worden de geselecteerde projecten gedupliceerd en verschijnen deze in het projectoverzicht met "Projecttitel" (Kopie).

Project verwijderen

Een project kan worden verwijderd door naar de pagina Projecten te gaan.

LET OP! Project verwijderen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer het project dat je wilt verwijderen.
2

Indien je één of meerdere projecten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

3
Klik op de actie Verwijderen.
4

Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van het project. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? Het project wordt direct verwijderd.