Bibliotheek - Briefpapier

In het menu bovenin vind je het menu-item Bibliotheek

Onder Bibliotheek vallen verschillende menu-items waaronder het menu-item Briefpapier.

LET OP! Dit menu-item is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

Binnen Cobee kunnen brieven verstuurd worden. Deze brieven worden samengevoegd op uw eigen briefpapier. Op de pagina Briefpapier kun je verschillende soorten briefpapier toevoegen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op een bepaald project in afspraak met de opdrachtgever hebt besloten briefpapier te gebruiken waar bedrijfslogo's van beide partijen op vermeld staan. Voor een ander project wordt jullie eigen briefpapier gebruikt. Op deze pagina kan per soort briefpapier een voorblad en vervolgblad toegevoegd worden. Per project kan vervolgens het gewenste soort briefpapier worden gekozen.

Indien je voor het eerst in het menu-item Briefpapier bent, dan zal deze pagina deels leeg zijn. Er moet eerst briefpapier toegevoegd worden. Zijn er eenmaal verschillende soorten briefpapier toegevoegd, dan zijn deze bestanden op- of aflopend te filteren op alfabet = Naam (ofwel titel) van het soort briefpapier.

Zijn er in verloop van tijd veel soorten briefpapier in jouw account geüpload? Dan is het ook mogelijk om te zoeken op naam van het briefpapier middels de zoekfunctie rechtsboven.

Het aantal regels briefpapier zichtbaar op een pagina is in te stellen rechtsonder op de pagina.

LET OP! Het briefpapier staat nu in de bibliotheek. Het briefpapier dient nog wel toegevoegd te worden aan een project.

In dit artikel

Briefpapier toevoegen

Briefpapier kan worden toegevoegd door naar de pagina BibliotheekBriefpapier te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de knop + Toevoegen linksboven op de pagina.
2

Geef het toe te voegen briefpapier een Titel.

3
Voeg het voorblad briefpapier en het vervolgblad briefpapier toe door deze bestanden te uploaden. Het type bestand dient een PDF te zijn. Andere extensies zijn niet mogelijk. Het PDF-bestand mag maximaal 1 pagina bevatten.
4

Heb je het briefpapier geüpload? De marges voor het adresvak en het briefpapier kunnen worden ingesteld. De volgende marges kunnen ingesteld worden:

1. Marge adresvak boven (mm)
  2. Marge adresvak linkerzijde (mm)
  3. Marge brief boven (mm)
  4. Marge brief onder (mm)
  5. Marge brief links (mm)
  6. Marge brief rechts (mm)

LET OP! Verstuur je correspondentie via Cobee? De standaard ingevulde marges voor het adresvak zijn de benodigde marges om het adres passend in het enveloppe venster zichtbaar te krijgen.

5
Heb je het briefpapier geüpload en de marges juist ingesteld? Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Briefpapier wijzigen

Briefpapier kan worden gewijzigd door naar de pagina Bibliotheek - Briefpapier te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op het briefpapier dat je wilt wijzigen.
2

Breng de nodige wijzigingen aan.

3
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Briefpapier verwijderen

Briefpapier kan worden verwijderd door naar de pagina Bibliotheek - Briefpapier te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op het briefpapier dat je wilt verwijderen.
2

Indien je één of meerdere informatieteksten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

3
Klik op de actie Verwijderen. Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van het briefpapier. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? Het briefpapier wordt direct verwijderd.