Bibliotheek - Informatie

In het menu bovenin vind je het menu-item Bibliotheek.

Onder Bibliotheek vallen verschillende menu-items waaronder het menu-item Informatie.

LET OP! Dit menu-item is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

Bij Informatie kunnen standaard informatieteksten worden toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld teksten over bepaalde werkzaamheden. Als je veel dezelfde werkzaamheden uitvoert, dan is het handig deze informatieteksten op te slaan in de Bibliotheek. Jij en jouw collega's kunnen deze informatieteksten met een simpele druk op de knop toevoegen aan een project zonder keer op keer informatieteksten over de uit te voeren werkzaamheden te moeten uitschrijven.

Bij Informatie tref je ook standaard informatieteksten geschreven door Cobee. Deze teksten kun je gebruiken door te dupliceren (dan staan de teksten onder jouw account) en eventueel op te maken en/of aan te vullen met jullie eigen informatie.

Indien je voor het eerst in het menu-item Informatie bent, dan zal deze pagina deels leeg zijn. Er moet eerst informatie toegevoegd worden. Zijn er eenmaal toegevoegde informatieteksten, dan zijn deze bestanden op- of aflopend te sorteren op alfabet = Titel van de informatietekst. Je kan ook filteren op naam van wie de informatie tekst heeft aangemaakt.

Zijn er in verloop van tijd veel informatieteksten in jouw account geüpload? Dan is het ook mogelijk om te zoeken op titel van de informatietekst middels de zoekfunctie rechtsboven.

Het aantal regels informatieteksten zichtbaar op een pagina is in te stellen rechtsonder op de pagina.

De informatieteksten zijn in geheel Cobee, door ieder type account te gebruiken.

In dit artikel

Informatie toevoegen

Informatie kan worden toegevoegd door naar de pagina Bibliotheek - Informatie te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de knop + Toevoegen linksboven op de pagina.
2
Vul de benodigde gegevens in.

Kies een Hoofdafbeelding die op de Bewoners- of omgevingspagina boven de tekst wordt getoond. Een afbeelding kan worden geselecteerd uit de Media, maar kan hier ook worden geüpload.

Kies een Titel voor de informatietekst. Kies vervolgens een Menu-item waar je de tekst op de Bewoners- of omgevingspagina onder wilt weergeven (Werk binnen, Werk buiten of Overige informatie) en selecteer of voor deze werkzaamheden Toegang tot de woning noodzakelijk is.

Bepaal onder welke Sector deze tekst valt.

Passend bij de informatietekst kunnen Indicatoren worden ingesteld. Indicatoren zijn metertjes die visueel maken hoeveel overlast de bewoners indicatief kunnen ervaren. Indicatoren kunnen worden toegevoegd door te klikken op + Indicator toevoegen. Geef de indicator een omschrijving (te denken aan geluidsoverlast, stofoverlast, verkeersoverlast etc.). Indicatoren kunnen ook weer Verwijderd worden.

3
Schrijf de informatietekst. Om de tekst op te maken kun je de opmaakbalk gebruiken.

Afbeelding in de tekst voegen:

In de opmaakbalk is het aan de linkerkant weergegeven icoontje opgenomen. Hiermee kun je afbeeldingen toevoegen aan de informatietekst. Selecteer een afbeelding uit de Media of upload een nieuwe afbeelding. Bewerk de afbeelding naar wens door op de afbeelding te gaan staan.

Media aan de tekst toevoegen:

In de opmaakbalk is het icoontje opgenomen zoals links weergegeven. Hiermee kun je video's toevoegen aan de informatietekst. Plaats een video van Youtube in jouw informatietekst door alleen de URL van de video te kopiëren in het veld Bron.

Losse teksten in de tekst voegen:

In de opmaakbalk is het aan de linkerkant weergegeven icoontje opgenomen. Hiermee kun je opgeslagen (delen) informatietekst toevoegen aan deze informatietekst.

4
Heb je de informatietekst compleet en naar wens gestyled? Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

De verplicht in te vullen velden worden aangegeven met een *. Als een verplicht veld is ingevuld, dan volgt er een groen vinkje in het veld.

Als een verplicht veld nog niet is ingevuld, dan kent het veld een rode omlijning en een rood kruisje in het veld.

Informatie wijzigen

Informatietekst kan worden gewijzigd door naar de pagina Bibliotheek - Informatie te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de informatietekst die je wilt wijzigen.
2
Breng de nodige wijzigingen aan.
3
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Informatie verwijderen

Informatietekst kan worden verwijderd. Een informatietekst kan worden verwijderd door naar de pagina Bibliotheek - Informatie te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer de informatietekst die je wenst te verwijderen.
2
Indien je één of meerdere informatieteksten geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.
3
Klik op de actie Verwijderen.
4
Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van de informatietekst. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? De informatietekst wordt direct verwijderd.