Accounts

In het menu bovenin vind je het menu-item Accounts.

Via Accounts kun je collega's/gebruikers toevoegen aan Cobee.

LET OP! Dit menu-item is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

In dit artikel

Account toevoegen

Een account kan worden toegevoegd door naar de pagina Accounts te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hier rechten toe hebt gekregen.

1
Klik op de knop + Toevoegen linksboven op de pagina.
2
Vul het e-mailadres van het nieuwe account in.
3
Bepaal welke Rol dit account mag hebben binnen Cobee.

LET OP! Gebruikers moet je handmatig aan het project toevoegen, tenzij je heb gekozen voor 'Gebruiker mag bij alle projecten'.

4
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.
Na het toevoegen van een account ontvangt deze persoon automatisch een e-mail om het account te activeren.

De verplicht in te vullen velden worden aangegeven met een *. Als een verplicht veld is ingevuld, dan volgt er een groen vinkje in het veld.

Als een verplicht veld nog niet is ingevuld, dan kent het veld een rode omlijning en een rood kruisje in het veld. Account wijzigen

Account wijzigen

Een account kan worden gewijzigd door naar de pagina Accounts te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op het account dat je wilt wijzigen.
2
Breng de nodige wijzigingen aan.

LET OP! Als je het account opnieuw een rol geef, wordt deze rol doorgevoerd bij alle projecten.

3
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Account verwijderen

Gaat een medewerker uit dienst? Je kunt een account verwijderen. Een account kan worden verwijderd door naar de pagina Accounts te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer het account dat je wenst te verwijderen.
2
Indien je één of meerdere accounts geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.
3
Klik op de actie Verwijderen.
4
Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van het account. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? Het account wordt direct verwijderd.

Account activeren of deactiveren

Wil je een account deactiveren of activeren? Een account kan worden geactiveerd door naar de pagina Accounts te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Selecteer het account dat je wenst te activeren of deactiveren.
2
Indien je één of meerdere accounts geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.
3
Klik op de actie Activeren of Deactiveren.
4
Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het activeren of deactiveren van het account. Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? Het account wordt direct geactiveerd of gedeactiveerd.

Rollen toevoegen

Wil je een nieuwe rol toevoegen? Een rol kan worden toegevoegd door naar de pagina Accounts - Rollen te gaan.

LET OP! Deze pagina is enkel beschikbaar wanneer je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op de knop + Toevoegen.
2
Geef de Rol een naam en geef aan of diegene bij één project mag of bij meerdere.
3
Geef aan of ze mogen kijken of bewerken in Projecten, Media, Bibliotheek en Accounts.
4
Geef per Module of Onderwerp aan wat je met deze Rol kan in het project.
Klik bovenin op de knop Opslaan.