Keuze

In het menu bovenin vind je het menu-item  Projecten.

In  Projecten zijn álle projecten zichtbaar en kan een nieuw project worden toegevoegd. Wanneer we verder zijn ingezoomd op een specifiek project zijn er voor dit project verschillende menu-items zichtbaar en in te vullen. In dit artikel gaan we verder in op het menu-item Keuze

Met de module Keuze kan je de bewoners keuze's laten maken en ze gelijk laten betalen via Mollie of pin. In de module Keuze stel je eenvoudig een keuzeformulier samen, zodat de bewoner aan de hand van afbeeldingen gemakkelijk een keuze kan maken. Met de beheerapp op je smartphone of tablet kan je de keuzeformulieren voor de bewoners invullen. Het is ook mogelijk bewoners het formulier zelf in te laten vullen. Je plaatst het keuzeformulier dan met een simpele klik op de bewonerspagina.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

Indien je voor het eerst in het menu-item Keuze bent, dan zal deze pagina deels leeg zijn. Er moet eerst een keuzeformulier(en) in dit project worden toegevoegd.

Zijn er in verloop van tijd veel Keuzeformulieren in dit project aangemaakt? Dan is het ook mogelijk om te zoeken op titel van het keuzeformulier middels de zoekfunctie rechtsboven.

In dit artikel

Keuzeformulier toevoegen

Een keuzeformulier(en) kan worden toegevoegd door naar de pagina Projecten - Keuze - Formulieren te gaan.

1
Klik op de knop  + Toevoegen linksboven op de pagina en selecteer Nieuw.

Instellingen keuzeformulier

Voor het opmaken van de keuzeformulieren zijn er een aantal instellingen in te geven.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

1

Kies een Omschrijving voor het keuzeformulier.

2
Geef aan of de bewoner het formulier zelf mag invullen in de app. Als de bewoner het formulier mag invullen geef je aan tot wanneer de bewoner het formulier online mag invullen.
3
Geef aan hoe je de Betaling wilt laten lopen:
- Betaling Handmatig verwerken

Deze optie kies je als je de betaling via Pin of Bankoverschrijving wilt laten verlopen.

- Opties betalen laten betalen via Mollie
Deze optie kies je als je de betaling via Mollie wilt laten verlopen. Neem contact op met Cobee om via een API een koppeling te maken met jullie Mollie account.

Het is ook mogelijk om beide opties toe te passen.

4
Geef aan wie de Handtekeningen moeten zetten. Je kan kiezen voor de bewoner, gebruiker of beide.
5
Maak een standaardtekst voor de samenvattingspagina, bevestigingspagina en bevestigingsmails.
6

Bovenstaande gegevens ingevuld? Klik op  Opslaan en volgende.

Keuzeformulier samenstellen

Je kunt nu het keuzeformulier gaan samenstellen. Het keuzeformulier kan bestaan uit meerdere  Secties. In deze secties kunnen Formulier elementen worden geplaatst.

1

Standaard staat er een sectie in het formulier. Deze sectie kent de titel Nieuwe sectie. Klik op Nieuwe sectie en wijzig de titel van deze sectie naar een gewenste titel en klik op OpslaanSelecteer en sleep nu Formulier elementen in een van de secties in het keuzeformulier.

2

Er zijn verschillende typen Formulier elementen:

- Formulier element Kort antwoord:
Het formulier element Kort antwoord kan gebruikt worden als het antwoord mag of moet bestaan uit een woord of aantal of korte zin.

Geef het formulier element Kort antwoord een  Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Definieer waar gewenst een Placeholder. Een placeholder is een voorbeeld invulling = voorbeeld antwoord voor deze vraag. De placeholder wordt in de app het tekstveld weergegeven.

Waar gewenst kan er een ook  Standaardwaarde worden gedefinieerd. Deze standaardwaarde staat in de app als standaard ingevuld in het invulveld. De standaardwaarde is bij invulling van het keuzeformulier uiteraard te overschrijven. Een standaardwaarde kan handig zijn als bijvoorbeeld het jaartal van de ketel bevestigd moet worden, maar je van de meeste woningen weet dat de ketel in  x jaartal is geplaatst. De standaardwaarde vul je dan in op het x jaartal. Voor de snelheid van invulling van het keuzeformulier hoeft deze waarde alleen maar gecontroleerd te worden en kan daarna de volgende vraag worden ingevuld.

Bepaal of dat dit formulier element een  Verplicht in te vullen veld is.

Klik op  Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element Lang antwoord:
Het formulier element Lang antwoord kan gebruikt worden als het antwoord langer mag of moet zijn dan een woord of aantal. Een tekstvak geeft de bewoner de mogelijkheid een langer antwoord te geven.

Geef het formulier element Lang antwoord een Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Definieer waar gewenst een Placeholder. Een placeholder is een voorbeeld invulling = voorbeeld antwoord voor deze vraag. De placeholder wordt in de app het tekstvak weergegeven.

Bepaal waar gewenst een Maximale lengte = aantal tekens dat gebruikt mag worden in het tekstvak.

Waar gewenst kan er een ook  Standaardwaarde worden gedefinieerd. Deze standaardwaarde staat in de app als standaard ingevuld in het invulveld. De standaardwaarde is bij invulling van het keuzeformulier uiteraard te overschrijven.

Bepaal of dat dit formulier element een Verplicht in te vullen veld is.

Klik op  Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element Nummer:
Het formulier element  Nummer is te gebruiken als het antwoord op deze vraag in het keuzeformulier alleen beantwoord mag worden met cijfers. Bijvoorbeeld een maatvoering.

Geef het formulier element Nummer een  Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Definieer waar gewenst een Placeholder. Een placeholder is een voorbeeld invulling = voorbeeld antwoord voor deze vraag. De placeholder wordt in de app het invulvak weergegeven.

Bij nummering kan een Minimale waarde en/of een Maximale waarde worden bepaald. In de app wordt getoond binnen welke waarden een getal ingevuld mag worden.

Waar gewenst kan er een ook Standaardwaarde worden gedefinieerd. Deze standaardwaarde staat in de app als standaard ingevuld in het invulveld. De standaardwaarde is bij invulling van het keuzeformulier uiteraard te overschrijven. Een standaardwaarde kan handig zijn als er een maatvoering van een kozijn bevestigd moet worden, maar je van de meeste woningen weet dat het kozijn bij 100 cm breed is. De standaardwaarde vul je dan in op 100 cm. Voor de snelheid van invulling van het keuzeformulier hoeft deze waarde alleen maar gecontroleerd te worden en kan daarna de volgende vraag worden ingevuld.

Bepaal of dat dit formulier element een Verplicht in te vullen veld is.

Klik op Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element Formule:
Het formulier element Formule is te gebruiken om een formule to

Geef het formulier element  Formule een   Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Geef aan welke Eenheid je wilt noemen in de formule en welke Prijs per eenheid je wilt rekenen.

Definieer waar gewenst een  Placeholder. Een placeholder is een voorbeeld invulling = voorbeeld antwoord voor deze vraag. De placeholder wordt in de app het invulvak weergegeven.

Bij nummering kan een  Minimale waarde en/of een Maximale waarde worden bepaald. In de app wordt getoond binnen welke waarden een getal ingevuld mag worden.

Waar gewenst kan er een ook  Standaardwaarde worden gedefinieerd. Deze standaardwaarde staat in de app als standaard ingevuld in het invulveld. De standaardwaarde is bij invulling van het keuzeformulier uiteraard te overschrijven.

Bepaal of dat dit formulier element een  Verplicht in te vullen veld is.

Klik op  Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element  Tijd:
Het formulier element Tijd is te gebruiken om een tijd in te laten voeren. Bijvoorbeeld de tijd van het doen van de keuze of het tijdstip vanaf welk moment de werkzaamheden in de woning mogen plaatsvinden. In de app wordt een tijdsklok getoond. Dit formulier element kan alleen beantwoord worden door invoer van een tijd.

Geef het formulier element Tijd een  Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Bepaal vervolgens of dat dit formulier element een  Verplicht in te vullen veld is.

Klik op Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element  Toelichting.
Toelichting is te gebruiken om een introductie, uitleg of omschrijving te schrijven over het keuzeformulier in het algemeen, een sectie van het keuzeformulier of specifiek een vraag.

Om de tekst op te maken kun je de opmaakbalk gebruiken.

Media in het formulier element Toelichting toevoegen:

In de opmaakbalk is het aan een afbeelding icoontje opgenomen. Hiermee kun je afbeeldingen toevoegen aan het formulier element. Selecteer een afbeelding uit de Media of upload een nieuwe afbeelding. Bewerk de afbeelding naar wens door op de afbeelding te gaan staan.

In de opmaakbalk is het icoontje opgenomen met een playbutton. Hiermee kun je video's toevoegen aan het formulier element. Plaats een video van Youtube in jouw informatietekst door alleen de URL van de video te kopiëren in het veld Bron. Via een video kun je bewoners bijvoorbeeld laten zien hoe het keuzeformulier ingevuld moet worden, hoe een bepaalde vraag ingevuld moet worden of op welke manier een foto genomen moet worden.

Klik op  Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element   Datum:

Het formulier element  Datum is te gebruiken om een datum in te laten voeren. Bijvoorbeeld de keuze datum. In de app wordt een kalender getoond. Dit formulier element kan alleen beantwoord worden door invoer van een datum te selecteren in een kalender.

Geef het formulier element Datum een Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Bepaal vervolgens of dat dit formulier element een  Verplicht in te vullen veld is.

Klik op   Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

- Formulier element Keuze:

Het formulier element   Keuze is te gebruiken om de de bewoner een keuze te laten maken uit voorgedefinieerde antwoorden.

Geef het formulier element Keuze een  Label = omschrijving of vraag voor dit formulier element.

Bepaal via welk  Type keuze de vraag in het keuzeformulier beantwoord mag worden. Via de selectie Radio kan een van de voorgedefinieerde antwoorden worden gekozen. Via de selectie Checkbox kunnen er meerdere voorgedefinieerde antwoorden worden geselecteerd.

Bij elke optie voeg je een Naam, Artikelnummer, Prijs en Afbeelding toe.

Bepaal vervolgens welke  Opties = voorgedefinieerde antwoorden horen bij dit formulier element. De antwoorden kunnen worden toegevoegd door + Keuzelijst Optie toevoegen

Bepaal de volgorde van de antwoorden door gebruik te maken van de ^ knoppen.

Bepaal of dat dit formulier element een  Verplicht in te vullen veld is.

Klik op   Opslaan om de invulling van dit formulier element op te slaan.

3
Bovenstaande gegevens ingevuld? Klik op  Opslaan en volgende.
4
Selecteer in  Stap 3 voor welke  Adressen het opgemaakte formulier geldt en klik vervolgens op  Opslaan en volgende.

Keuzeformulier ophalen uit bibliotheek

Wanneer er een keuzeformulier is toegevoegd in de Bibliotheek, dan is het mogelijk in een project een keuzeformulier op te halen uit de Bibliotheek. Een keuzeformulier in een project toevoegen kan door deze op te halen uit de Bibliotheek door naar de pagina Projecten - Keuze - Formulieren te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op Projecten - Keuze.

2

Klik op + Toevoegen

3

Kies voor Bibliotheek en selecteer het uit de Bibliotheek het keuzeformulier die je in dit project wilt toevoegen.

4

Klik op Selecteren.

5

Het keuzeformulier wordt direct opgehaald uit de Bibliotheek en geplaatst in het menu item Keuze met de titel van het keuzeformulier (kopie). Het keuzeformulier is waar gewenst voor in dit project nog te wijzigen.

6

Klik op het keuzeformulier en wijzig deze waar gewenst. Selecteer in Stap 2 voor welke Adressen dit keuzeformulier geldt en beschikbaar gesteld mag worden en klik op Opslaan en volgende.
In Stap 3 worden pas resultaten getoond als er keuzeformulier(en) zijn ingevuld.

Keuzeformulier wijzigen

Keuzeformulier(en) wijzigen kan door naar de pagina Projecten - Keuze - Formulieren te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP!  Keuzeformulier(en) wijzigen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1
Klik op het keuzeformulier die je wilt wijzigen.
2
Breng de nodige wijzigingen aan. Door wijzigingen te maken in al ingevulde formulieren loop je het risico verzamelde gegevens kwijt te raken.
3
Klik op Opslaan linksboven op de pagina.

Keuzeformulier dupliceren

Wil je een keuzeformulier(en) toegevoegd in een project dupliceren, omdat je bijna hetzelfde formulier wenst te gebruiken? Of omdat dit keuzeformulier toch ook gaat gelden voor andere adressen/groepen in dit project? Een keuzeformulier(en) kan worden gedupliceerd door naar de Projecten - Keuze - Formulieren te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) dupliceren is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

1

Klik op Projecten - Keuze - Formulieren.

2

Selecteer het keuzeformulier(en) die je wenst te dupliceren.

3

Indien je één of meerdere keuzeformulieren geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.

4

Klik op de actie Dupliceren.

5

Het keuzeformulier wordt direct gedupliceerd en geplaatst in het menu Keuze. Het keuzeformulier wordt weergegeven als keuzeformulier (Kopie).

Keuzeformulier verwijderen

Wens je een keuzeformulier uit een project te verwijderen? Een keuzeformulier kan worden verwijderd door naar de pagina Projecten - Keuze - Formulieren te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) verwijderen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.
1
Klik op Projecten - Keuze - Formulieren.
2
Selecteer het keuzeformulier(en) die je wenst te verwijderen.
3
Indien je één of meerdere keuzeformulieren geselecteerd hebt, wordt de knop Acties klikbaar.
4
Klik op de actie Verwijderen.
5
Er volgt ter controle de vraag of je zeker bent van het verwijderen van het keuzeformulier(en). Kies hier voor Ja of Nee. Kies je voor Ja? Het keuzeformulier(en) wordt direct uit het project verwijderd. De ingevulde formulieren zijn niet meer te bekijken.

Status keuzeformulier

De ingevulde keuzeformulieren kun je uiteraard ook bekijken. De ingevulde formulieren worden opgeslagen en getoond in het menu-item Status. Wat je ook kunt lezen op de pagina Status zijn de openstaande en voldane bedragen.

Keuzeformulier bekijken

Wens je een ingevuld keuzeformulier te bekijken? Een keuzeformulier kan worden bekeken door naar de pagina  Projecten - Keuze - Status te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) bekijken is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

De ingevulde formulieren worden per adres opgeslagen.

1

Klik op Projecten - Keuze - Status

2

Klik op de knop Acties achter het adres waarvan je het keuzeformulier wilt inzien.

3

Klik op Bekijk formulier

Keuzeformulier downloaden

Wens je een ingevuld keuzeformulier te downloaden? Een keuzeformulier kan worden gedownload door naar de pagina  Projecten - Exporteren - Keuze te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) downloaden is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

De ingevulde formulieren worden per adres opgeslagen.

1

Klik op Projecten - Exporteren - Keuze

2

Kies het Export type en het betreffende keuzeformulier en/of adres.

3

Klik op Exporteren

Keuzeformulier toevoegen

Is een keuzeformulier fysiek ingevuld? Het formulier wil je uiteraard wel graag in Cobee opslaan. Je kunt het formulier inscannen en koppelen aan het adres.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

LET OP! Keuzeformulier(en) toevoegen is alleen mogelijk als achter het adres de knop Toevoegen rood gekleurd en klikbaar is.

De ingevulde formulieren worden per adres opgeslagen.

1

Klik op Projecten - Keuze - Status

2

Klik op de knop Toevoegen achter het adres waarvan je het keuzeformulier wilt toevoegen.

3

Selecteer het ingescande bestand vanaf jouw schijf.

3

Klik op  Opslaan

Transactie toevoegen

Is een keuzeformulier fysiek ingevuld? Cobee heeft het formulier ingescand en gekoppeld aan het adres. Het is aan jou om het formulier een transactie te geven.

Een keuzeformulier verwerken kan door naar de pagina  Projecten - Keuze - Status te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) verwerken is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

LET OP! Keuzeformulier(en) verwerken is alleen mogelijk als achter het adres de knop Acties oranje gekleurd en klikbaar is.

De ingevulde formulieren worden per adres opgeslagen.

1

Klik op Projecten - Keuze - Status

2

Klik op de knop Acties achter het adres waarvan je het keuzeformulier wilt verwerken.

3

Klik op Transacties en kies voor Kosten toevoegen

3

Geef aan welk Bedrag er betaald moet worden en kies voor Verwerk

Transactie wijzigen

Zijn de kosten gewijzigd? Je kan via Transacties de bedragen wijzigen die betaald zijn en betaald moeten worden.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

LET OP! Keuzeformulier(en) toevoegen is alleen mogelijk als je hiertoe rechten hebt gekregen.

LET OP! Keuzeformulier(en) toevoegen is alleen mogelijk als achter het adres de knop Acties groen gekleurd en klikbaar is.
1

Klik op Projecten - Keuze - Status

2

Klik op de knop Acties achter het adres waarvan je het nieuwe keuzeformulier wilt toevoegen en kies voor Transacties.

3

Selecteer de gewenste actie en vul het gewenste bedrag in.

3

Kies voor Verwerk

Tijdlijn transacties

Van ieder adres wordt er geadministreerd welke transacties er op dit adres hebben plaatsgevonden.
Zien welke transacties er allemaal hebben plaatsgevonden omtrent het keuzeformulier op een bepaald adres? Een tijdlijn kan worden ingezien door naar de pagina Projecten - Keuze - Status te gaan.

LET OP! Je kunt deze module alleen gebruiken als deze module aan jouw licentie is toegevoegd.

1

Klik op Projecten - Keuze - Status

2

Scrol naar het adres waarvan je de tijdlijn wenst in te zien.

3

Klik op de knop Acties - Transacties onderaan het venster zie je de Tijdlijn